zaterdag 8 oktober 2011

Muziek voor een betere wereld

Welkom bij Air Music!
Muziek is passie, muziek is universeel. Welkom bij mijn muzikale harde schijf. Hier schrijf ik over muziek van A tot Z, van Abba tot ZZtop, van klassiek tot heavy, van feestmuziek en muziek die je tot tranen kan bewegen. Verder ook musical, muziekfilms, documentaires over muziek, muziekinstrumenten, wist je datjes....
Net als bij een film of boek dat je goed vond wil je graag wat je weet over muziek delen met anderen. Allerlei weetjes vertellen en vooral de vreugde die muziek kan teweegbrengen delen met anderen is mijn doel.
Viva Brazil
Om te beginnen een muziek en filmfragment uit "El Milagro de Candeal", de documentaire film van Fernando Trueba met de Cubaanse pianist Bebo Valdés die naar Salvador de Bahia in Brazilië reist. Daar zijn de muziek en de godsdiensten uit Afrika nog in een zeer pure vorm bewaard gebleven.
Carlinhos Brown zet zich met hart en ziel in om de arme leefgemeenschap van El Candeal terug hoop te geven en hij doet dat op een schitterende manier met muziek als motor.
In de film komen naast Bebo Valdés en Carlito Marrón, zoals ze hem daar noemen, ook nog Mateus, Cézar Mendes, La Banda del Camarote Andante en Hip Hop Roots voor. Ook topartiesten Caetano Veloso, Marisa Monte en Gilberto Gil zijn te horen en te zien in deze schitterende film.
Een aanrader voor de liefhebbers van Braziliaanse muziek. Verkrijgbaar op DVD bij Fnac en andere goede muziekwinkels.
Carlinhos Brown zingt "Carlito Marrón"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten