dinsdag 11 oktober 2011

Halloween Monsters Te Koop

The Nightmare before Christmas
Nog twintig keer slapen en het is Halloween. Je kan meedoen of niet, maar het is een eeuwenoude traditie die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Eén van de mooiste films met ook nog mooie muziek erin is voor mij The Nightmare Before Christmas van Tim Burton. Een schitterende stop-motion animatie film. Er komt in die film prachtige muziek voor en hierbij voeg ik dan ook een leuk fragment uit The Nightmare before Christmas. Van harte aanbevolen om eens te bekijken, of te herontdekken als je deze animatiefilm al eerder hebt gezien. In het fragment "Santa meets the Boogey Man" wordt de Kerstman geconfronteerd met de vreselijke boeman, de bullebak. Lekker griezelen maar!

Wie is er bang voor de bullebak?
Een voortreffelijk nederlandstalig griezelliedje is getiteld "Wij zijn bang voor de bullebak". Het werd geschreven door Annie M.G: Schmidt met muziek erbij van Harry Bannink en is al meer dan veertig jaar oud ondertussen (1967). Een fragment uit de serie Ja zuster, Nee zuster, in zwart wit, uit de originele serie volgt hierna.

Een Griezel CD
Op de Griezel CD van Vof de Kunst, staat ook het liedje "Bang voor de bullebak" en verder ook een schitterend rock-griezel nummer met niemand minder dan Barry Hay (jaja die van Golden Earring) "Monsters te koop", in allerlei soorten, in allerlei maten, monsters met gaten, monsters die vanalles uit hun neus laten spuiten.... Een lekker rockend nummer voor grote en kleine kinderen.
Zwaar griezelen met Korn en Marily Manson
Halloween en The Nightmare before Christmas van Tim Burton hebben ook nog de heavy rockband Korn en Marilyn Manson geïnspireerd om hun versie te maken van liedjes uit deze animatiefilm. Griezelen is best leuk, zo te zien bij Korn. Griezelen met muziek voor groot en klein, voor jong en oud.



BOE!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten