woensdag 13 juni 2012

G I B S O N guitars on my T shirt

Een Gibson Firebird V Polaris White
Gibson Firebird? zegt u dat iets
Was net aan het luisteren naar het leuke liedje van Gruppo Sportivo, dat begint met G I B S O N, guitars on my T-Shirt, I play the blues and I think I've got the most expensive Firebird. Gitaristen weten wel waar dit over gaat, voor de andere mensen een woordje uitleg.
Wanneer je begint met elektrische gitaar kom je onvermijdelijk de twee grootste merken tegenover elkaar tegen, namelijk Gibson en Fender. Om het simpel te stellen zou je kunnen zeggen, kies je voor een VW of voor een Toyota, nu ja, de vergelijking gaat misschien niet op omdat het over Europees tegenover Japans gaat en zowel Gibson als Fender zijn origineel Amerikaanse merken, maar wat ik wil zeggen is dat het ook in de gitaarwereld heel veel rond het imago van een merk gaat.
Ikzelf heb een Fender gitaar en ben daar zeer tevreden over en wat Gibson betreft zou ik zeggen, ook fantastische gitaren. Het zijn allebei super goede merken en ze hebben in de loop der jaren allebei al betere en mindere modellen geproduceerd.
Sinds de jaren zestig, toen het allemaal zowat in een stroomversnelling begon te komen zijn er zowel van Fender als van Gibson prachtige exemplaren op de markt gekomen. Kijken en genieten van het design zou ik zeggen en van de fantastische sound. Vergelijk de Gibson Firebird tegenover de Fender Stratocaster.


De Gibson Firebird




De Fender Stratocaster

en hoe die bespeeld werd door niemand minder dan de legendarische Jimi Hendrix

Met elektrische gitaren is het natuurlijk ook zo dat veel afhangt van de effecten die gebruikt worden en met welke versterker er gespeeld wordt, maar de finale factor is uiteindelijk toch de hand van de meester, die het instrument bespeelt met klasse en gevoel, zoals beide gitaristen hierboven doen, Jimi Hendrix en Johnny Winter.

Veel muzikale groeten van
Wim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten