zondag 25 maart 2012

Mägo de Oz Spaanse folkmetal

Mägo de Oz album Belfast
Mägo de Oz is een Spaanse folkmetal groep die ik leerde kennen door mijn dochter die wel fan is van heavy rock en metal muziekjes. De Spaanse rockband werd in 1988 opgericht in Madrid en heette oorspronkelijk Transilvania als een eerbetoon aan Iron Maiden, waar de drummer oprichter Txus di Fellatio een grote fan van was. Het nummer waarvan hierbij de video gelinkt is heet "Dama Negra".


Eerbetoon aan "Damas Negras"
Het nummer is een eerbetoon aan alle rockmeiden die vaak niet begrepen worden en die anders zijn dan de meeste vrouwen of meisjes. Vaak moeten die "Damas Negras" -de zwarte dames- strijden om geaccepteerd te worden in de samenleving omdat ze anders zijn vanwege hun look en affectie voor de heavy rock muziek.


Oorspronkelijke titel "Lady in Black" van Uriah Heep
Het nummer is een cover van Uriah Heep, rock band uit de jaren zeventig en is al in vele versies uitgebracht, waarbij zelfs een versie met Gregoriaans gezang. Wie kent ze nog? Uriah Heep, ik herinner me nog de hit "Easy Livin'", dat is ook al heel wat jaren geleden !


Mägo de Oz bracht hun versie van "Lady in Black", in het Spaans dan,uit op het album "Belfast" uit 2004. Een mooie CD met een bijzondere combinatie van Keltische muziek en heavy metal. 


1 opmerking: