zaterdag 19 november 2011

Blues Film The Road to Memphis

Bluesliefhebbers opgelet! Als je deze film nog niet gezien hebt, zeker eens doen.
In the film  "The Road to Memphis" uit de serie van "The Blues"  gepresenteerd door Martin Scorcese uit 2003 wordt het verhaal verteld, met veel muziek erbij, van de muzikale odyssee van blueslegende B.B. King.
Het is een ode aan Memphis, de stad waar een nieuwe bluesstijl ontstond.
Ik kreeg de DVD cadeau in de videotheek waar we vaak films gingen halen in Ronda. De titel hier in Spanje is "Camino a Memphis", de weg naar Memphis. Het is een film in documentaire stijl van Richard Pearce.
In de film zijn heel wat goede bluesmuzikanten te horen en te zien. Verder zitten er ook archief beelden in van oude opnames met Howlin' Wolf en Rufus Thomas.
Optredens van B.B. King, Bobby Rush, Rosco Gordon en Ike Turner maken dat de film een aangename afwisseling kent van verhaal en muziek.


Blues en Rhythm' n Blues leerde ik kennen dank zij de uitgebreide kennis en platencollectie van vriend muzikant Geert Vergauwe. In het jeugdhuis in de tijd konden we genieten van de fantastische muziek van Bo Diddley waarvan hieronder nog een leuke video met zijn rechthoekige gitaar (Sevilla tijdens de Expo daar in 1992)verder leerden we ook T-Bone Walker, Albert Collins, Screamin' Jay Hawkins, John Lee Hooker, B.B. King en nog vele anderen kennen.
Leve The Blues!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten